Eindbazen

Joop Wolters

“Jij bent een congrescolumnist” riepen de 2 trainers van mijn opleiding bij Dagvoorzitter.nl in koor. Dat woord zocht ik. Tijdens teamtrainingen schreef ik vaak ter plekke over alles wat ik heb gezien en heb gehoord. Scherp en raak, luchtig en met een boodschap, maar ik kon nooit een naam geven aan die vlotte pen. Ik ben Joop, oprichter van het Sprekerscollectief en geniet van het geven van “aha-momenten”. De rij bij de garderobe tijdens het congres over logistiek komt terug in mijn verhaal. Het aantal keren gapen en geeuwen tijdens “de dag van de concentratie” haalt mijn boekje. De lach over die ene grap die iedereen kende, wordt onderdeel van de goodiebag. De telaatkomer waar niks van werd gezegd, benoem ik terloops, want is onderwerp van gesprek op deze teamdag. De after-dinner-dip die iedereen voelde, maar niemand benoemde, komt voor even in de verbale spotlight. Zo maar wat voorbeelden waar ik op “aan” ga. Snel schakelen, luchtig schrijven en een voordracht als afronding. Dat ben ik.

Mijn live goodiebag

Ik doe een boekje open. Over jullie. Ik kom met een leeg schrift binnen en ik loop naar buiten met jullie verhaal. Ik schrijf ter plekke een terugblik, op mijn manier en zorg ervoor tijdens de afsluitende presentatie dat ik jullie publiek de handgeschreven goodiebag overhandig. Met een microfoon, voorlezend én met de boodschap van de dag. En het eindigt altijd met applaus…….als mijn boekje sluit.

Mijn stijl

Scherp observerend, luchtig geschreven, raak, to the point, met een kwinkslag en humor. Geschreven gedurende het congres. Ik ben overal bij, loop overal binnen met mijn pen en papier, stel soms vragen en zwijg meestal met een glimlach. Ik zorg dat iedereen naar huis gaat met een wrap-up, inclusief de boodschap van de dag. Dat is de kracht van de reclame, want wasmachines leven langer met………JUIST;-)

Aan de slag

Wil jij aan de slag met (iemand van) het Sprekerscollectief? Neem dan contact met ons op.

Ja, ik wil je goodiebag!

Let op: je komt niet in een salesfunnel terecht, dus stel gerust je vraag :-)

Naam*